Известие

Collapse
No announcement yet.

предърпване на 5-та скорост

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• предърпване на 5-та скорост

здравейте колеги, алфата ми е 2.4 жтд. 2000-та година и вече 6 месеца я карам без никакви грижи освен едно странно придърпване на пета скорост. трудно е за обясняване но общо взето ситуацията се получава като включа на пета около 85-90 км/ч и настъпя педала до долу. тези които са карали автоматици знаят как при настъпване се сменя една предавка по-долу и се получава едно като леко придърпване и мислене за части от секундата докато зацепи... но все пак моята не е автомат и ми е много странно от какво може да е. определено не е нормално, защото не ми го прави вски път когато настъпя до долу газта
    Last edited by newuser; d.m.y г., 13:57.

Колега,влизаш с ниски обороти на висока предавка и като подадеш пълна газ,настъпва така наречената "турбо дупка".За да поеме двигателят се нуждае от време за да развърти турбината.Това усещаш като предърпване.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

това че турбината се нуждае от време на ниските обороти за да се развърти е ясно, обаче не го прави всеки път. понякога си ускорява равномерно като настъпя до край газта, а понякога е това силно придърпване, пробвал съм доста пъти с една и съща скорост и се чудя защо избирателно става само в някой случаи

Comment

Не се води по скоростта,а по оборотите на двигателя.Също така се заслушай върти ли турбината преди да форсираш до дупка.Ако турбината е развъртяла и ти прави този номер е хубаво да си прегледаш системата и за управление/вакумния регулатор,тръбичките му и клапана/.Ако искаш да те изтегли моментално от ниски обороти,независимо от скоростта,то това просто неможе да стане.За да имат адекватна тяга на високите предавки,автомобилите с турбокомпресор трябва да влезнат в съответните обороти и да сработи турбината.Паднат ли оборотите и се изключи турбината се получава рязък пад на мощност.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

2.4-та е с доста палав двигател, сигурен ли си че не ти приплъзва съединителя на 5-а предавка?
          156 SW 2.4 JTD, 2002

Comment

май съединителя ще се окаже накрая... не го очаквах и аз да е това причината но друго просто не остана

Comment

Working...
            X